3.9.2019. 17:55
0
Iz Facebooka razmišljaju da ukinu prikazivanje broja lajkova ispod objava
Čelnici društvene mreže Facebook razmišljaju da ukinu prikazivanje broja osoba koje su reagovale na objave korisnika, a sve kako bi pomogli korisnicima koji se loše osjećaju kada im objava ne dobije željeni broj “lajkova”.

Portal “DigitalTrends“ objavio je izvještaj o posljednjim istraživanjima društvenih mreža i navodi kako se Facebook sprema da testno ukidanje brojača lajkova primijeni na aplikaciji Android.

Čelnici Facebooka su za magazin “TechCrunch” potvrdili te navode.

I prvi čovjek Facebooka Mark Zuckerberg je prije nekoliko mjeseci izjavio da mu je želja da korisnici manje vode brigu o broju reakcija na njihove objave, a da više rade na povezivanju s drugim korisnicima.

Trka za pažnju na društvenim mrežama u proteklih nekoliko godina je trend koji ima negativan odraz na mentalno zdravlje ljudi, a posebno adolescenata.

Profesorica psihologije sa Univerziteta u San Diegu Jean Twenge je prije dvije godine objavila  rad u kojem ukazuje na veliku rast broja adolescenata koji dnevno minimalno pet sati provode na društvenim mrežama i upozorava da je ta kategorija i 70 puta sklonija samoubilačkim mislima od omladine koja na društvenim mrežama dnevno provodi do sat vremena.

Rezultati istraživanja pokazali su da raste i broj adolescenata koji se osjećaju očajno i bezvoljno. Taj problem je nešto izraženiji kod ženske populacije, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

Facebook
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.