20.9.2019. 14:12
0
Google planira uložiti tri milijarde eura u evropsku internetsku infrastrukturu
Najviši čelnik Googlea saopćio je u petak da tehnološki div planira uložiti tri milijarde eura u širenje svojih centara s podacima širom Evrope u naredne dvije godine.

Izvršni direktor Googlea Sundar Pichai izjavio je da će time ukupna ulaganja kompanije u kontinentalnu internetsku infrastrukturu porasti na 15 milijardi eura od  2007.

Pichai se sastao s finskim premijerom Antiiom Rinneom danas u Helsinkiju i izjavio je da će ulaganja njegove firme podržati 13.000 radnih mjesta u Evropskoj uniji svake godine.

Također je istaknuo da Google obilato ulaže u obnovljivu energiju, objavljujući tu inicijativu uoči globalnih protestnih skupova koji pozivaju na akciju u borbi protiv klimatskih promjena. 

Radnici u Googleu i ostalim velikim američkim tehnološkim kompanijama kao što su Amazon i Microsoft planiraju da danas učestvuju u "klimatskom štrajku", prenosi Associated Press.


(Fena/Admir Oručević)

GoogleWeb
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.