29.10.2019. 13:57
0
Postanite zvijezda na mrežama: Aplikacija kojom možete snimati video u kojem postoji autotune
Auto-tune je za muziku isto što i Photoshop za fotografiju. Svi ga koriste samo ne žele to priznati, ili barem nisu htjeli.

Danas je autotune toliko prisutan da je teško čuti bilo koju vokalnu izvedbu današnjih pjevača bez da prepoznamo popularni autotune.

Mnogi još uvijek nisu sigurni da li je riječ o najvećem ili najgorem izumu 20. stoljeća, s obzirom da i loši pjevači mogu zvučati kao da znaju šta rade.

Indie grupa Death Cab for Cutie 2009. godine se pojavila na Grammyjima noseći plave trake kako bi ‘podigli svijest protiv auto-tunea’, a kritičar auto-tunea Jay-Z 2009. objavio je pjesmu ‘D.O.A. – Death of autotune’, međutim bilo je prekasno. Autotune je ušao u sve pore muzike i čini se da ćemo još dugo slušati “robotizirane glasove”.

Istu popularnost modernog doba dijeli i “Story opcija” na društvenim mrežama. U posljednje vrijeme možemo čak čuti pjevače koji pjevaju na društvenim mrežama, a vokal zvuči neprirodno. Naravno, ubacivanje filtera u vokal, a nakon toga u video je teža opcija, a lakša je instalacija aplikacije Voloco koja automatski glas promijeni. Pogledajte kako to izgleda, prenosi TV1.

 

(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.