9.1.2021. 10:33
0
Što je tvitao, tvitao je: Twitter trajno ugasio Trumpov nalog
Društvena mreža “Twitter” trajno je suspendovala nalog američkog predsjednika Donalda Trampa zbog, kako su naveli, rizika od daljnjeg podsticanja na nasilje.

“Nakon detaljnog pregleda nedavnih tvitova s @realDonaldTrump računa i konteksta oko njih, konkretno kako se primaju i tumače na i izvan Twittera, trajno smo suspendovali ovaj račun zbog rizika od daljeg podsticanja na nasilje”, saopštili su iz kompanije “Twitter”.

U srijedu je “Twitter” privremeno blokirao Trampov profil, koji ima više od 88 miliona pratilaca, nakon opsade Capitol Hilla od strane Trampovih pristalica, upozorivši tada da će naknadna kršenja pravila te platforme rezultirati trajnom suspenzijom predsjednikovog naloga.

Bijela kuća za sada nije ništa komentarisala.

Najnovija odluka “Twittera” uslijedila je nakon dva tvita koja je Tramp objavio u petak, koja će mu na kraju biti zadnja na toj društvenoj mreži.

Ta dva tvita prekršila su pravila “Twittera” jer su glorifikovala nasilje, objavila je ta društvena mreža, dodavši da ih “treba čitati u kontekstu širih zbivanja u zemlji i na način na koji bi predsjednikove izjave mogle mobilizovati različitu publiku, uključujući i podsticanje na nasilje, kao i u kontekstu obrasca ponašanja vidljivog s njegovog profila posljednjih nedjelja”.

(NAP)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.