14.2.2022. 11:10
0
Pojavila se vijest da će Facebook i Instagram napustiti Evropu, sada su se oglasili iz Mete
Nakon što se pojavila informacija da će Facebook i Instagram napustiti Evropu, Meta se oglasila i demantovala te tvrdnje. Kako je navedeno u saopćenju, Meta ne želi, niti prijeti da napusti Evropu i svaku izvještavanje koje implicira da će to učiniti nije istina.

U štampi se pisalo da prijetimo da napustimo Evropu zbog neizvjesnosti oko mehanizma prijenosa podataka između EU i SAD. Ovo nije istina. Kao i sve kompanije, mi smo samo bili u obavezi da otkrijemo materijalne rizike našim investitorima, a ovo nije značilo da se povlačimo iz Evrope - ističe Meta u saopćenju.

Meta je istakla da nema nikakvu želju da se potopuno povuče iz Evrope, ali da je realnost takva da se oslanja na prijenos podataka između EU i SAD.

- Međunarodni prijenos podataka omogućava funkcionisanje globalne ekonomije i mnoge usluge koje su od suštinskog značaja za naš život. Dugi niz godina, pravni okvir koji podržava prenos podataka preko Atlantika je suočen sa ozbiljnim poremećajima. 

Evropski sud pravde je poništio sporazum "Štit privatnosti". a odluka je doneta na osnovu sukoba EU i SAD oko zaštite podataka. Mi samo želimo da internet funkcioniše kako je zamišljen i bez trzavica, a ne da on bude ograničen nacionalnim granicama -  saopćeno je iz Mete.


(Admir O.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.