31.7.2022. 11:50
0
Korisnici nezadovoljni: Žele da Instagram ponovo postane Instagram
Instagram uvodi nove promjene na svoju društvenu mrežu, ali nisu svi oduševljeni tim promjenama. Stari Instagram u kojem je naglasak na fotografijama i objavama osoba i profilima koje korisnici prate na mreži, polako odlazi u historiju i mijenja ga nova verzija u kojoj je glavni fokus na videozapisima.

Zbog tih promjena mreža se našla na udaru velikih kritika, a između ostalih, kritikovale su je u dvije rijaliti TV zvijezde – Kim Kardashian i Kaylie Jenner. One su putem storija poslale poruku glavnim ljudima kompanije od kojih traže da Instagram ponovno postane Instagram, a i brojni drugi nezadovoljni korisnici poručili su da ne žele da se njihova omiljena mreža pretvori u TikTok.

Nakon sve većeg broja kritika oglasio se i prvi čovjek Instagrama Adam Mozeri, istakavši kako živimo u svijetu koji se brzo mijenja kao i da i oni moraju da se prilagode tim promjenama. Naglasio je da će i dalje nastaviti s podrškom za fotografije koje su “dio njihovog naslijeđa”, ali vremenom bi to ipak trebalo da postane mreža na kojoj će video zapisi postati primarni oblik sadržaja.

Dotakao se i kritika koje dolaze od strane kreatora – osim prevelikog fokusa na video, one se odnose i na full-screen mode i na preporuke i vidljivost objava prijatelja, pa je Mozeri najavio nove promjene i poboljšanja.

Priznao je da je moguće da su s preporukama od Reelsa, koje se prikazuju ljudima, napravili loš posao i dodao je da ako se korisnicima te preporuke ne sviđaju, trebalo bi da ih ugase. Nastavit će se sa poboljšanjima tih preporuka za koje kaže da su najefektivniji i najvažniji način koji kreatorima omogućava da dopru do što većeg broja ljudi.

Prema svemu što je rekao, stiče se utisak da su mu obični korisnici, oni koji konzumiraju sadržaj (ali i pregledaju reklame) u drugom planu, dok su fokusirani na kreatore i način na koji bi se njihov sadržaj (prvenstveno video) prikazao što većem broju ljudi na toj platformi.


(Admir O.)

Instagram
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.