15.11.2022. 16:22
0
Ovo je najpopularniji i najplaćeniji Youtuber na svijetu: Evo koliko novca zarađuje
MrBeast je nadmašio PewDiePieja kao kreator sadržaja na YouTubeu s najviše pretplatnika na svijetu, piše Dexerto.

Jimmy Donaldson, poznatiji kao MrBeast, zvanično je postao najpraćeniji YouTube influenser sa čak 111 miliona pretplatnika, a broj i dalje raste. Dexerto je na Twitteru objavio isječak koji prikazuje trenutak kada se to dogodilo, pri čemu je MrBeast dobio desetke hiljada pratitelja u samo jednom danu, dok je PewDiePie dobio tek desetinu toga.

Nakon što je u julu postigao svoj dugogodišnji cilj od 100 miliona pretplatnika, MrBeast je nastavio povećavati broj obožavatelja.

Prema Forbesu, 24-godišnjak je u 2021. godini zaradio 54 miliona dolara (oko 101 milion maraka), a njegova neto vrijednost trenutno iznosi 25 miliona dolara, odnosno 47 miliona maraka.

Ovaj Youtuber navodno zarađuje oko 5 miliona dolara (nešto više od 9 miliona maraka) mjesečno, što ga čini najplaćenijim kreatorom sadržaja na Youtubeu.

MrBeast je pokrenuo svoj kanal prije nešto više od deset godina, ali njegova platforma se počela širiti tek 2017. godine zbog njegovih impresivnih vratolomija i novčanih davanja. U videu iz 2018. godine pod nazivom "Kako sam dao 1.000.000 dolara", MrBeast je objasnio svojim pratiteljima kako je akumulirao toliko bogatstvo putem platforme, dodajući da su mu kompanije pomogle da donira novac.

Kad je MrBeast tek počeo skupljati značajan broj pretplatnika na Youtubeu, kao nagradu je dobivao ugovore s brendovima. Njegov prvi ugovor s robnom markom bio je vrijedan 5.000 dolara, no umjesto da sebi stavi novac u džep, smislio je sjajan način da privuče pažnju.

MrBeast bi lukavo dao svoj novac od ugovora potpunom neznancu i snimio sebe dok to radi. Naravno, ti bi videozapisi generisali milione pregleda, a upravo takve ideje postale su ključ njegovog uspjeha.



(A. Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.