23.4.2023. 16:39
0
Google Messages ima novu funkciju
Google Messages dobija novu funkciju, koja će obradovati korisnike.

Korisnicima Google Messages servisa postaje dostupna funkcija koja će im omogućiti da brže šalju fotografije, tako što će rezolucija slike biti smanjena.

Funkcija, koju je primijetio 9to5Google, se vjerovatno odnosi na RCS slanje poruka, s obzirom na to da su fotografije koje se šalju putem SMS-a i MMS-a već u nižoj rezoluciji.

S druge strane, korisnici mogu da šalju i primaju fotografije visokog kvaliteta preko RCS-a.

RCS je moderni protokol, koji omogućava funkcije za elektronske poruke kao što je dijeljenje lokacije, enkripcija, čitanje priznanica i računa i drugo.

Opcija "Send Photos Faster" je za sada dostupna samo nekim korisnicima, ali se očekuje da će je Google uskoro omogućiti šire dostupnom.

Sugeriše se da je Google opciju dodao kako bi korisnicima sa sporim ili bagovitim internetom olakšao korišćenje Messages servisa.

Nova opcija će smanjiti vrijeme učitavanja poruka sa fotografijama i omogućiće brže dijeljenje fotografija.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.