24.4.2023. 14:41
0
WhatsApp napravio neobičan potez
WhatsApp je uveo novu opciju pod nazivom Keep in Chat, koja omogućava korisnicima da sprečavaju nestajanje poruka.

Korisniku je potreban samo dugi pritisak na poruku kako bi ostala u chatu, međutim, osoba koja pošalje takvu poruku biće obaviještena te na osnovu toga može odlučiti da li je želi da poruka ostane u chatu ili ne. Ukoliko ne želi, poruka će nestati nakon što uobičajeno vrijeme istekne.

Ikonica će se pojaviti pored sačuvanih poruka, a svim onim koje su sačuvane korisnik će moći pristupiti u folderu Kept Messages.

Iz WhatsAppa kažu da postepeno uvode novu opciju te da bi je svi korisnici trebali dobiti u narednih nekoliko sedmica.

S druge strane, čini se da opcija Keep in Chat čini besmislenim cijeli koncept nestajućih poruka. Ipak, WhatsApp u blogu navodi da može biti trenutaka kada korisnik želi sačuvati poruku, glasovnu ili nečiju adresu, koja sadrži važne detalje. U tom slučaju će oni koji su poslali poruku imati mogućnost "veta" na sačuvane poruke te možda zaštititi svoju privatnost, prenose Nezavisne.

(Ajdin B.)

WhatsApp
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.