8.11.2023. 12:00
0
Milioni ljudi u Australiji ostali bez interneta
Milioni stanovnika Australije ostali su danas bez mobilnih i internet usluga, nakon što je kod mobilnog operatera Optus došlo do pada sistema.

Optus je drugi po veličini provajder u zemlji, sa više od 10 miliona pojedinačnih korisnika i još stotina hiljada pravnih lica sa kojima sarađuje.

Prekid je izazvao kašnjenja u saobraćaju, onemogućio bolničke telefonske komunikacije i sistem plaćanja, prenosi BBC.

Uzrok prekida nije poznat, a Optus je saopštio da nema dokaza o sajber-napadu i obećao da će normalizovati usluge do kraja dana.

Ministarka komunikacija Mišel Roland saopštila je da je ovo uznemirujuće jutro za mnoge stanovnike Australije i pozvala je kompaniju da bude transparentna i blagovremena u informisanju klijenata.

Kompanija Optus je prošle godine pretrpjela hakerski napad koji je doveo do krađe ličnih podataka sa oko 10 miliona naloga, što je najveći takav incident u Australiji.

(M.Lj.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.