5.3.2024. 19:48
0
Iz Mete otkrili šta je uzrokovalo pad Facebooka i Instagrama
Društvene mreže Facebook, Instagram i Threads, kao i aplikacija za dopisivanje Messenger danas su prvo pale, pa potom proradile nakon sat vremena.

Otprilike oko 16:20 sati, korisnici Facebooka i Messengera počeli su prijavljivati probleme u radu aplikacije. Mnogim korisnicima u BiH Facebook se odjavio s njihovih računa i nisu se mogli ponovo prijaviti, ali je problem riješen nakon tačno sat vremena.

Nekoliko sati kasnije, stiglo je i obrazloženje kvara, koje je podijelio glasnogovornik Mete Andy Stone.

"Ranije danas, tehnički problem je doveo do toga da ljudi imaju poteškoća u pristupu nekim od naših usluga", rekao je Stone na X.

"Problem smo riješili što smo prije mogli za sve koji su bili pogođeni, i izvinjavamo se za bilo kakve neugodnosti".

Veliki prekidi platforme se dešavaju relativno rijetko, ali su obično povezani sa ažuriranjem softvera ili hakerskim napadima.

Facebook, Instagram i WhatsApp su pali skoro šest sati 2021. godine, a prekid za koji je kompanija uvjeravala korisnike da nije uzrokovan zlonamjernim aktivnostima.

“Svjesni smo problema dostupnosti koji utiču na određene usluge koje pruža Meta. U ovom trenutku nismo svjesni konkretnih zlonamjernih cyber aktivnosti ili bilo kakvog specifičnog povezivanja s današnjim izborima”, rekao je glasnogovornik američke Agencije za kibernetičku sigurnost i sigurnost infrastrukture za CNN.

Meta
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.