13.6.2024. 22:53
0
Microsoft Edge dostigao svoj novi rekord
?Da li koristite Microsoft Edge? Velike su šanse da je odgovor na prethodno pitanje "ne", ali to ne znači da ovaj pregledač ipak nema svoje poklonike širom svijeta kada su u pitanju desktop računari.

U novom izvještaju kompanije Statcounter, piše kako je u maju Microsoft Edge dostigao svoj novi rekord - 13.14 odsto korisnika od ukupnog uzorka, i tako dospio na drugo mjesto najpopularnijih pregledača.

Teško da će u skorije vrijeme ovo postatio najpopularniji pregledač na svijetu - vjerovatno dijelom za uspjeh treba da zahvali i agresivnoj kampanji Microsofta da "tjera" korisnike upravo ka njemu.

Što se ostalih rezultata tiče, na prvom mjestu ostaje neprikosnoveni Google Chrome (64.87 odsto), drugi Edge kao što smo rekli, a treći je Apple Safari (8.79 procenata).

Top-5 upotpunjuju Mozilla Firefox (6.64 odsto) i Opera (3.23 procenta), prenosi "b92".

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.