21.10.2015. 16:59
0
Dirljivi oproštaj policijskog psa sa kolegama
Policijski pas Argo iz Teksasa dobio je počasni oproštaj od svojih kolega koji su ga sa velikim bolom otpratili u pseći raj.
Argo se mjesecima borio sa rakom kostiju, pa su se kolege policajci oprostili sa njim uobičajenim posljednjim pozivom na dužnost, koji se praktikuje za one koji umru na dužnosti.

"Poziv od šerifa za K-9 Arga", čulo se preko toki-vokija dok je njemački ovčar na to reagovao dizanjem glave pokazavši da bi volio da ustane i otrči na posao, ali ga teška bolest spriječava u tome.

"Argo je zaslužan za pronalaženje hiljade kilograma teških droga i savladavanje mnogih opasnih kriminalaca. Tek kada smo vidjeli da ga rak savladavala, donijeli smo tešku i bolnu odluku da mu okončamo patnju", rekao je portparol policijske stanice u kojoj je pas radio.

Argo je u pseći raj otišao 10. oktobra, a sa kriminalom se borio od 2009. godine.
(Alo/Alen Avdić)
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.