24.11.2015. 15:33
0
Kina gradu najveću tvornicu za kloniranje životinja
Kineski naučnici s oduševljenjem pozdravljaju namjere Kine o izradnji najveće tvornice za kloniranje životinja u svijetu koja bi mogla spasiti izumiranja brojnih životinjskih vrsta, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kompanija BoyaLife planira s izgradnjom tvornice početi sredinom 2016. godine u Tianjinu, gradu udaljenom oko 160 kilometara od Pekinga.

"Mi ćemo krenuti putem kojim niko do sada nije krenuo, gradit ćemo nešto što nikada u prošlosti nije postojalo", kazao je izvršni direktor kompanije Xu Xiaochun.

Kako piše "Guardian", glavni fokus tvornice koja će obuhvatiti 14 hiljada kvadratnih metara bit će kloniranje embriona krava. Također, u planu je i kloniranje trkaćih konja te psa tragača koji će biti obučeni za lociranje droge ili žrtava izgubljenih u prirodnim nepogodama.

Prema riječima Xua, tvornica će "služiti čovječanstvu".

"Ovo će promijeniti naš svijet i naše živote. To će napraviti naš život boljim i mi smo vrlo uzbuđeni zbog toga", rekao je Xu dodajući kako je naišao na pozitivne kritike kod kineskih naučnika koji tvrde da se kloniranjem životinje mogu spasiti izumiranja.

Tvornica za kloniranje životnja je najnoviji pokušaj Kine da postane lider u tehnologiji kloniranja.

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.