27.7.2016. 18:07
0
Zašto je kutija za pizzu četvrtasta, a ne okrugla?
Pizza je okrugla, pakira se u kvadrat, a reže na trokute. Zašto? Možda je u pitanju neka svjetska zavjera i iza toga stoje masoni koji su, poznato je, opterećeni geometrijskim figurama.

Pizza je nesumnjivo jedno od najpopularnijih jela na svijetu. A jeste li se ikada zapitali zašto se pakira u četvrtaste kutije. Odgovor leži u lakoći i jednostavnosti. 

Proizvodnja četvrtastih kutija je jeftinija i jednostavnija. Može se napraviti od jednog komada kartona. Osim toga, takve kutije su lakše za pakiranje pizze prije dostave. Izrada okruglih kutija bila bi jako zahtjevna i komplicirana pa samim time i skuplja. Uz to, okrugle kutije bi se morale sastojati od dva dijela: posude i poklopca, piše gastrosfera.ba.

Razmislite i o tehničkim aspektima okrugle kutije. Izvlačenje iz okrugle kutije bi bilo komplicirano, a pritom bi moglo i oštetiti pizzu. Mnogo je lakše i jednostavnije izvaditi komad pizze iz četvrtaste kutije. I ne samo to, prazno mjesto u kutiji se može iskoristiti kako bi se ubacio neki dodatak poput kečapa.

Dakle, ipak nije u pitanju velika zavjera masonske lože, nego, kao i u većini slučajeva, praktični razlozi.

(Anesa Agović)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.