7.1.2017. 13:37
0
Tužni konj naslanjao glavu na kovčeg svog vlasnika
Video koji je rasplakao hiljade ljudi snimljen je na jednoj sahrani u Brazilu, gdje se pogrebnoj povorci pridružio konj Sereno koji je neprestano njušio kovčeg i tužno naslanjao glavu na njega.

Svi koji su bili prisutni na sporovodu otišli su ganuti i uplakani, piše britanski “The Sun”.

Sereno i njegov vlasnik Brazilac Wagner de Lima Figueiredo godinama su bili nerazdvojni sve do prije nekoliko dana kada je De Lima stradao u saobraćajnoj nesreći. Prema riječima njegovog brata Wanda, Sereno je osjećao kako nešto nije bilo u redu jer nije bilo njegovog vlasnika, piše “Index“…

Wando je zato odlučio konja povesti na bratov sprovod.

Neprestano je hodao uz kovčeg, njušio ga i glasno kopitima udarao o zemlju. U jednom je trenutku čak naslonio glavu na lijes. Tada su svi zaplakali.

“Ne znam koliko zapravo znamo o osjećajima životinja i da li je Sereno znao da je moj brat umro, ali ono što smo vidjeli je sigurno tuga. Sve nas je rasplakao, bili su najbolji prijatelji”, rekao je brat poginulog vlasnika.

(Index/Merima Druškić)

Konj
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.