23.10.2015. 20:24
0
Kamera snimila trenutak kada vukovi napadnu psa
Kamera koja se nalazila na vratu Klare, četvorogodišnjeg jemtlandskog psa, snimila je dramatični momenat kada su ga dva vuka napala.

Na snimku se vidi kako se vukovi približavaju psu i kreću u svoj krvoločni napad. Napadi su trajali deset minuta i da nije čeličnog prsluka kojeg je Klara nosila, ovaj pas bi vjerovatno podlegao povredama od snažnih ugriza.

Tomi Berglund, lovac koji je poveo svog psa u lov na losove, kaže da su vukovi nestali čim se on pojavio. 

Jemtlandski psi su poznati kao lovci na losove, rasprostranjeni su u sjevernoj Evropi i podsjećaju na vukove. Oni su velike i hrabre životinje koje mogu biti dominantne, i jedna su od rijetkih vrsta koja neće pobjeći od medveda.

(Kurir / Haris Ahbabović)

PasVuk
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.