31.10.2015. 11:41
0
Francuzi skraćuju vrijeme čekanja u redovima čitajući priče koje izbacuje aparat
Stanovnici francuskog grada Grenoble, koji žele skratiti vrijeme čekanja na javnim mjestima, od sada će na raspolaganju imaju aparat koji izbacuje odštampane priče koje mogu čitati, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kako navode francuski mediji, stanovnici Grenoblea od sada će za "ubijanje" vremena prilikom čekanja na javnim mjestima na raspolaganju imati aparat koji izbacuje priče.

Građani imaju mogućnost da odaberu dužinu priče u zavisnosti od dužine čekanja.

Tako za tri minuta čekanja građani mogu izabrati priču koja je odštampana na papira dimenzija 8 x 60 centimetara, dok za pet minuta čekanja mogu dobiti priču na dvostruko većem formatu.

Inače, ukupno će biti postavljeno osam aparata na istaknutijim javnim mjestima poput centralnih trgova i biblioteka.

Cilj ovog projekta je, ne samo da udalje osobe od pretjerane upotrebe tehnoloških naprava kojima su postali previše okupirani, već i da se vrati kultura čitanja koju je potisnuo brzi razvoj tehnologije.

(Anadolija) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.