22.11.2015. 22:06
1
Četiri stvari koje CV ne smije da sadrži
CV je prva stvar iz koje će vaš budući poslodavac saznati nešto o vama, pa je važno da ne ostavite loš utisak i drastično umanjiti sebi šansu za zapošljavanjem.

Ovo su stvari koje nikako ne smijete da napišete u svom CV-ju:

1. Dijeljenje privatnih informacija: Pokušajte da u CV-ju istaknete samo vaše vještine, sposobnosti i iskustvo. Naravno da potencijalni poslodavac želi da stekne utisak o tome ko ste vi, ali to ne znači da su mu potrebni detalji. Nemojte pisati o svim svojim hobijima, kao i stvarima koje vas zanimaju i definitivno nikako ne pišite o svojim političkim i religioznim uvjerenjima. 

2. Vodite računa i o tome šta pišete po društvenim mrežama: Kako bi saznali više o vama, poslodavac će na internetu potražiti i posjetiti vaše profile na društvenim mrežama. 

3. Budite iskreni: Da, svi mi želimo da se predstavimo u najboljem svjetlu, ali to nam ne daje za pravo da izmišljamo priče. Nemojte da tvrdite da posjedujete kvalifikacije koje zaista nemate i nemojte predstavljati poziciju na prethodnom poslu titulom koja zapravo ne postoji. Također, ostavljati tačan iznos plate koju ste nekada primali nije dobro i ostaviće loš utisak o vama. Laž u CV-ju se veoma brzo otkrije zbog toga što se svaka informacija koju ste napisali o sebi posebno provjerava. 

4. Loša gramatika: Vaš CV nije tekstualna poruka već validan dokument koji govori mnogo toga o vama. Svako želi pismenog kandidata, a tako loše napisan CV odaje utisak da ste lijeni ili nekompetentni za taj posao.

 
CVPosao
1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.