24.12.2015. 11:11
0
Španija: Izbjeglica iz Senegala dobio 400.000 eura na lutriji
Izbjeglica iz Senagala koji se predstavio kao Ngange jedan je od dobitnika vrijedne novčane nagrade najveće lutrije na svijetu, španskog El Gorda, javlja Anadolu Agency (AA).

On je dobio 400.000 eura, koji će mu definitivno promijeniti život

Grad Roquetas de Mar osvojio je prvu nagradu na španskoj božićnoj lutriji, pa će skoro 1.600 vlasnika listića, među kojima je i Ngange, podijeliti nevjerovatnih 630 miliona eura.

Govoreći za lokalne medije, nakon što je saznao da je među sretnim dobitnicima, Ngange je posebno izdvojio uposlenike Španske službe spašavanja. Prema njegovim riječima oni su mu promijenili život kada su intervenisali i 2007. godine spasili afričke izbjeglice koje su se nalazile u prekrcanom brodu koji je tonuo.

"Bilo je 65 ljudi na tom brodu. Želim da se zahvalim Špancima i španskoj Vladi zato što su me spasili kada sam mogao da se utopim u moru. Kada smo preživjeli taj opasan put moja supruga i ja nismo imali ništa“, rekao je Ngange.

Nakon što su spašeni iz mora Ngange i njegova supruga odvedeni su na Tenerife, a zatim u Roquetas de Mar koji se nalazi na južnoj obali Španije. Posljednjih osam godina radio je kao berač povrća u obližnoj Almeriji, ali je neposredno pred osvajanje 400.000 eura dobio otkaz na poslu. Njemu i supruzi ostalo je svega pet eura u trenutku kada su saznali da su među dobitnicima.

Među sretnim dobitnicima Ngange nije jedini migrant. Naime i 18-godišnja Marokanka Imanes Naamane je osvojila 400.000 eura. Druga nagrada El Gorda otišla je u ruke vlasnika listića iz Seville i Granade. Nagradni fond ovogodišnje španske božićne lutrije bio je 2,24 milijarde eura.

(Anadolu Agency) 

El Gordo
0
ZANIMLJIVO
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.