31.1.2016. 13:22
0
Nova atrakcija na snijegu: Bordanje uz pomoć konja
Nova atrakcija na snijegu u Karsu, na istoku Turske je bordanje uz pomoć konja, javlja Anadolu Agency (AA).

Ovakva vrsta snowboarda je nešto slično skijanju na vodi. S jedne strane užeta nalazi se border, a sa druge konj i jahač.

Dva bordera Ugur Doganay (33) i Ozgur Gokcan (31) već dugo vremena se bave bordanjem, a ovog vikenda su željeli probati nešto novo.

Doganay i Gokcan su, kako kažu, prvi put bordali na ravnoj površini. Da ovakav način bordanja nije nimalo lagan, dokazuje i nekoliko padova što bordera, što jahača.

"Danas smo željeli isprobati nešto novo. Prvi put smo isprobali bordanje s konjem i zaista smo uživali", rekao je Doganay koji je dodao da borda već duže od deset godina, a skija od malena.

Gokcan je istakao da kako je bilo veoma zamorno, ali isto toliko i uzbudljivo.

Dvojica bordera smatraju kako će ovakva vrsta bordanja zaživjeti i da će je javnost dobro prihvatiti. Gokcan je istakao kako su primijetili da je moguće organizirati i različita takmičenja u bordanju uz pomoć konja. 

(Anadolu Agency) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.