23.2.2016. 14:48
0
Poruka u boci iz New Yorka preko okeana u Francusku stigla za 29 mjeseci
Na mediteranskoj obali Francuske pronađena poruka u boci koju je prije 29 mjeseci u Atlanski okean bacio američki slikar George Boorujy na obali njujorškog otoka Staten.
Francuski list "Sud Ouest" javlja da je poruku u boci 5.700 kilometara daleko od New Yorka pronašao bračni par, također slikari, na jugozapadnoj obali Sredozemnog mora u Francuskoj.

Slikarka Brigitte Barthelemy je kazala da je tokom šetnje na plaži sa suprugom vidjela staklenu bocu i da su u prvi mah pomislili da je riječ o smeću, ali da su potom primijetili dva zavežljaja papira u njoj i otvorili je.

U boci su pronašli crtež kormorana i poruku sa porukom i čestitkom za pronalazak. Poruka je potpisana u oktobru 2013. godine. A tragom e-mail adrese na poruci su stupili u kontakt sa američkim slikarom Boorujyem.

Boorujy je izrazio uzbuđenost činjenicom da je njegova poruka u boci za 29 mjeseci prevalila toliki put i na valovima stigla u Francusku.

On je na Instagramu objavio i fotografije poruke napravljene u oktobru 2013. godine u New Yorku i nove fotografije nakon pronalaska boce u Francuskoj.

Francuski list je "simpatičnom slučajnošću" okarakterizirao činjenicu da su slikari i poslali i pronašli poruku u boci.
(Anadolu Agency)
PorukaBoca
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.