24.3.2016. 15:10
0
U Rijeci održano Prvo svjetsko humanitarno prvenstvo u puckanju pucketajuće folije
U Klubu mladih Rijeka u srijedu je održano prvo svjetsko humanitarno prvenstvo u puckanju pucketajuće folije na kojem su prva tri najbolja vremena ostvarile žene, a prikupljena sredstva u iznosu nešto većem od 1000 kuna namijenjena su Dječjoj bolnici Kantrida.

Glavni cilj bio je prikupljanje sredstava u humanitarne svrhe, a članovi Kluba odlučili su organizirati ovo jedinstveno natjecanje u puckanju pucketajuće folije kako bi dodatno motivirali građane i medije te posebno mlade za sudjelovanje u humanitarnim akcijama. Sudjelovalo je oko 60 natjecatelja svih uzrasta, a prikupljeni iznos je od simbolične kotizacije koja je iznosila minimalno 5 kuna. Sredstva se i dalje skupljaju na Info pultu Kluba mladih Rijeka, navode u priopćenju iz Kluba.

Kako bi cijelo natjecanje dobilo na atraktivnosti i kompetitivnosti postavljena su i jasna pravila puckanju te je osiguran fond nagrada. Puckala se pucketajuća folija veličine 25x50 centimetara, a vremenski limit puckanja bio je 20 minuta. Svatko je puckao svoju foliju i to isključivo stiskanjem mjehurića kažiprstom i palcem s jednom ili obje ruke bez pomoći drugih. Bilo je zabranjeno puckanje "štrukanjem", stiskanjem o stol, nogama, s drugim osobama, a onome tko se poslužio zabranjenim metodama puckanja prijetila je diskvalifikacija. Pet kaznenih sekundi natjecatelji su dobivali za svaki neraspuknuti balončić pucketajuće folije. Pobjedu je odnio onaj tko je prvi isPuckao sve mjehuriće.

Najbolje vrijeme od 13:02 minute ostvarila je natjecateljica Ivana Puškarić iz Rijeke što je, napominju organizatori, ujedno i novi svjetski rekord u puckanju pucketajuće folije. Drugoplasirano vrijeme bilo je 13:58 minuta, a ostvarila ga je Heidi Pavlović, a treće vrijeme ostvarila je Ivana Baričević (15:40 minuta).  Maja Mirković osvojila je posebnu nagradu sudačke komisije za jedinu kompletno isPuckanu foliju - pehar umjetnički dizajniran od pucketajuće folije.

Pobjednica je nagrađena Heineken bačvicom od pet litara, drugoplasirana pucketajućom folijom, dok je trećeplasirana dobila piće i glazbenu želju. Natjecanje su promatrala četiri suca koja su na kraju natjecanja i provjeravala isPuckanost folija.

Pobjednica natjecanja Ivana Puškarić napomenula je da nije očekivala da će puckanje biti ovako teško, ali da je vrlo zadovoljna pobjedom i osvojenom nagradom koju će podijeliti s prijateljima. Ugodno se iznenadila činjenicom da je upravo njezino vrijeme, vrijeme novog svjetskog rekorda te je obećala da će do idućeg natjecanja marljivo trenirati.

Organizatori najavljuju da će se u vrlo skoro vrijeme održati i 2. svjetsko prventsvo u puckanju.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.