18.4.2016. 22:05
0
Pogledajte iz minute u minutu kako je Titanic tonuo
Video traje 2 sata i 41 minutu, tačno onoliko koliko je bilo potrebno da i posljednji dio broda nestane ispod površine mora.

O putničkom brodu RMS Titanic vjerovatno ste već puno čitali. Možda ste pogledali i kakav dokumentarni film, a možda i onaj igrani reditelja Jamesa Camerona, u kojemu su fantastične uloge odigrali Leonardo DiCaprio i Kate Winslet.

Međutim, ovakvo što zasigurno još niste imali priliku vidjeti, vrhunsku animaciju u kojoj je u stvarnom vremenu prikazano potonuće tog broda.

Drugim riječima, tri darovita mladića - Thomas Lynskey, Matthew DeWinkeleer i Kyle Hudak - prikazali su u dva sata i i 41 minutu sve što se dešavalo u noći 14. aprila 1912., od pojave kobnoga ledenog brijega pa sve do kadra kada je i posljednji dio broda nestao ispod površine mora.

U animaciji ćete povremeno moći vidjeti i kako je izgledala unutrašnjost, ali čuti i jezive zvukove u trenucima dok je div dugačak 269 metara i širok 28 metara nestajao.

Podsjetimo, Titanic je krenuo iz britanske luke Southampton na svoje prvo prekookeansko putovanje prema New Yorku, a u nastojanju da osvoji Plavu vrpcu Atlantika, kapetan Edward John Smith namjerno je krenuo kraćim kursom, sjevernijim od propisanog.

Titanic se pri brzini od 22 čvora sudario sa santom leda, a od 2.223 putnika i članova posade, preživjelo ih je samo 706. Poginulo je 1.360 muškaraca te 157 žena i djece, prenosi dnevnik.hr.


Anesa Agović

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.