5.5.2016. 16:09
1
Studentica na fotografiji za godišnjak pozirala u toplesu: Imam pravo da pokažem isto što i muškarci
Devetnaestogodišnja studentica iz Švedske pozirala je u toplesu na snimanju zajedničke fotografije s kolegama.

Hanna Bolander je kazala da se na ovaj potez odlučila zbog jednakosti spolova, odnosno, htjela je ukazati na to da i žene mogu pozirati u toplesu isto kao i muškarci. 

Hanna je lokalnim medijima kazala da na fakultetu nisu bili oduševljeni, ali su dopustili fotografisanje jer poštuju njena prava. 

"Naš razred je došao na ideju da jedna djevojka bude u toplesu i ja sam se dobrovoljno prijavila. Kao feministica bih trebala biti slobodna da pokažem onoliko koliko to čine muškarci", kazala je Hanna i dodala da joj je drago što je škola otišla korak dalje i fotografiju objavila u godišnjaku. 

(Adna Zukanović-Zilić)

1
ZANIMLJIVO
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.