20.5.2016. 18:26
0
Turčin pronašao gljivu tešku osam kilograma
Koksal Kilic iz malog mjesta Catiksu, nedaleko o turskog crnomorskog grada Bayburta, u blizini svog sela pronašao je gljivu tešku osam kilograma, javlja Anadolu Agency (AA).
Brat pronalazača ove gljive Faik Kilic (55) danas tu gljivu drži izloženu u svoj malom dućanu u Catiksuu, a obzirom na svoju veličinu, gljiva privlači pažnju brojnih prolaznika. 

Faik Kilic je u razgovoru za AA kazao kako su gljivu ugledali čak ispred radnje, iako se ona nalazila u planinama iznad sela.

"Vidjeli smo samo nešto bijelo. Neki su pomislili da je to kamen. Tada je moj brat rekao da se radi o gljivi", rekao je Kilic.

Kada su je donijeli do sela, vaga je pokazala da je teška čak osam kilograma, rekao je Kilic te dodao da se, iako je i sam vrlo često znao otići u berbu gljiva, nikada nije se susreo s takvom veličinom.

Prema riječima Kilica, obzirom da nisu sigurni o kojoj vrsti gljive je riječ, kao ni da li se radi o otrovnoj gljivi, odlučili su je predati lokalnom uredu za hranu, poljoprivredu i stočarstvo.
(Anadolu Agency)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.