20.6.2016. 18:45
0
U životu vam ide dobro ukoliko imate ove stvari
Imate prijatelje na kojima vam drugi zavide. Vaš krug prijatelja možda nije velik, no sastavljen je od iskrenih prijatelja, s kojima imate čvrste veze te se baš uvijek možeze osloniti na njih.

Svako jutro kada se probudite, najprije razmislite šta sve imate u svom životu, pa onda pomislite da se žalite kako vam je loše. Ako imate ove stvari u životu, onda ste sretni, iako sami toga niste svjesni...

1. Imate prijatelje na kojima vam drugi zavide
Vaš krug možda nije velik, no sastavljen je od iskrenih prijatelja, s kojima imate čvrste veze te se baš uvijek možete osloniti na njih.

2. Možete biti istinski sretni zbog drugih
Znate se natjecati s drugima, ali ste također sretni zbog uspjeha drugih ljudi oko sebe. Na njihova dostignuća gledate kao na inspiraciju da budete još bolji.

3. Postoje stvari kojima se veselite
Kao npr. provođenju vremena s dragim i zanimljivim ljudima te upuštanju u nove avanture s njima. No, ne morate imati potpuno rezerviran društveni život, kako bi bili sretni, jer možda se veselite i vremenu, koje ćete posvetiti samo sebi, uz dobru knjigu ili omiljenu seriju.

4. Imate vlastite interese i uvjerenja
Više ne gledate na to kako razmišljaju drugi i ne padate pod njihov utjecaj. Sada imate vlastite interese i hobije te mišljenje o stvarima koje su vam važne.

5. Možda ne znate što tačno želite, ali znate što ne želite
Imate jasno postavljene standarde, koje ne želite snižavati radi nikoga, jer znate tačno što zaslužujete.

6. U redu ste tim gdje ste
Svaki dan započinjete s osjećajem da ste baš tu gdje bi trebali biti te ste zahvalni na tome.

7. Možete se osloniti na sebe
Vi ste fizički, emocionalno, mentalno i finansijski stabilni te sposobni sami riješiti stvari na svoju ruku, kada vam život da limune. Ne trebate se oslanjati na druge, kako bi napravili ukusnu limunadu.



(Anesa Agović / Index.hr)






0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.