21.6.2016. 11:08
0
Mobitelom u pakao: Ova će vas reklama 'otrijezniti' u sekundi
Život svakog od nas u posljednjih je desetak godina postao gotovo nezamisliv bez mobitela što za sobom povlači i neke iznimno negativne trendove poput smrtnosti u saobraćaju.

Ukoliko tipkate na mobitelu tokom vožnje, u saobraćaju ste opasni, ako ne i opasniji od onih koji za upravljač sjedaju pod uticajem alkohola. Zbog korištenja smartphonea u vožnji danas godišnje umiru hiljade ljudi, a mnogi pak ostaju paralizirani i prikovani za invalidska kolica do kraja života, bilo vlastitom ili tuđom krivicom. 

Kršenje zakona i izazivanje kazne u cijeloj je priči zapravo najmanji problem - najveći je ugrožavanje vlastitog i tuđih života i uzrokovanje tjelesne i duševne boli. 

Upravo na to upozorava nova kanadska reklama koja će vas u samo 30 sekundi sigurno natjerati da sljedeći puta dobro promislite prije nego što odlučite natipkati SMS. 


(Anesa Agović / 24sata.hr)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.