29.7.2016. 18:24
0
Živ se sahranio kako bi poslao poruku ovisnicima od droge
Šezdesetjednogodišnji John Edwards sopstvenom "sahranom", u engleskom gradu Halifaksu, je na najneobičniji način poslao pozitivnu poruku zavisnicima od narkotika.
Edwards se, naime, zakopao i tri dana proveo u kovčegu od 2,4 metara dužine, jednog metra visine i 1,3 metra širine. 

Tokom tog nimalo kratkog boravka pod zemljom, Edwards je hranu i vodu primao kroz jednu cijev, a za fiziološke potrebe je koristio drugu cijev.

Edwards, inače, izliječeni zavisnik od narkotika, koji se duže vrijeme bavi humanitarnim radom, rekao je da je sopstvenim zakopovanjem želio da drugima pruži pozitivnu inspiraciju i time učestvuje u suzbijanju bolesti zavisnosti. 

Zatim je dodao: "Riješen sam u odluci da svojom 'sahranom' zaustavim druge da ne idu putem koji će ih do toga dovesti", prenosi BBC. 

"Ekstremna vremena zahtijevaju ekstremne mjere", rekao je prije zakopavanja. Edwards je otkopan juče, a po izlasku iz kovčega je rekao da samo jedva čeka da normalno koristi toalet i da se konačno istušira. 

Inače, svoje zakopavanje, Edwards je snimio putem "pametnog" telefona, a snimak okačio na društvene mreže i tako obavijestio svijet o svom "humanom cilju".

(CDM/Alen Avdić)
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.