17.8.2016. 13:22
0
Pogledajte kako pauk u Istanbulu obara svjetski rekord u brzini dizanja vozila
Cijeli proces traje točno 59 sekundi, i jedan je od najbržih na cijelome svijetu. Ne da nemate kad razgovarati s vozačem, nego ne možete ni cigaretu zapaliti od muke.

Ako vam je pauk ikada podigao auto to znači dvije stvari - da se nepropisno parkirate, te da ste imali dovoljno vremena za diskusiju sa radnicima Parking servisa. Kako piše B92, ukoliko vam se to desi u Turskoj, na broj dva zaboravite.
 
Razlog nije to što su turski vozači pauka manje društveni od domaćih, već zato što njihov pauk funkcionira na potpuno drugačiji način.
 
Umjesto da se uz zvuk zavijajućeg alarma čeka da se "uhvate" svi kotači, da stroj podigne automobil i koliko-toliko sigurno ga spusti na platformu, one koji se, kao ovaj "Clio", parkiraju gdje ne treba u Istanbulu diže neki daljnji rođak viljuškara.
 
Cijeli proces traje tačno 59 sekundi, i jedan je od najbržih na cijelome svijetu. Ne da nemate kad razgovarati s vozačem, nego ne možete ni cigaretu zapaliti od muke.


(Anesa Agović)

PaukRekord
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.