27.8.2016. 9:16
0
Društveni hit inspirisan Pokemon igrom - Lovci na knjige
Potaknuta uspjehom igre Pokemon Go, direktorica belgijske osnovne škole pokrenula je na igru traganja za stvarnim knjigama, kojoj se u nekoliko sedmica pridružilo na desetine hiljada igrača.
I dok se u Pokemonu Go igrači službe mobitelima i GPS kamerama kako bi pronašli virtualna čudovišta, Aveline Gregoire pokrenula je svoju verziju igre preko Facebook grupe "Chasseurs de livres" (Lovci na knjige), prenosi N1.

Igrači na Facebook ostavljaju fotografije i znakove gdje su sakrili knjige kako bi ih ostali mogli pronaći.

Kad neko pronađe knjigu i pročita je, ponovo je sakriva u prirodi.

"U svojoj kućnoj biblioteci nemam mjesta za sve svoje knjige. Igrajući s djecom Pokemon Go, došla sam na ideju da knjige ostavim u prirodi", rekla je Gregoire.

(N1/Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.