31.8.2016. 21:54
0
Italija poklanja 500 eura za punoljetstvo, ali postoji jedan uslov
Svaki mladi Italijan koji postane punoljetan od države dobija 500 eura, ali za ovako velikodušan poklon postoji jedan uslov.

Kako bi podstakla mlade da je kultura vrlo važna za kvalitet života i društva, italijanska vlada je odlučila da tinejdžerima kao poklon za punoljetstvo daje vaučere u vrijednosti od 500 eura, ali ih oni jedino mogu iskoristiti da koncerte ozbiljne muzike, pozorište, film, muzeje knjige i nacionalne parkove.

Odluka stupa na snagu 15. septembra, a do kraja godine Italija će morati da odvoji oko 290 miliona za 575 hiljada mladih koji slave punoljetstvo.

"Inicijativa ima za cilj da podsjeti koliko je važna konzumacija kulture, kako bi se obogatili kao osobe, i tako ojačali naše društvo", rekli su predstavnici italijanskog parlamenta, a prenosi Indipendent.

(CDM/Alen Avdić)

0
ZANIMLJIVO
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.