4.9.2016. 14:22
0
Pogledajte kako policija koristi orlove za hvatanje dronova
Vlasti širom svijeta pokušavaju da osmisle efektivne načine koji će zabraniti letenje bespilotnih letjelica na mjestima kao što su aerodromi, a Holanđani su osmislili ovu revolucionarnu ideju.

Holandska policija došla je na revolucionarnu ideju kako spriječiti dronove da lete tamo gdje je to zabranjeno. Naime, oni su odlučili da treniraju orlove koji će se koristiti za njihovo hvatanje.

– Dvije najimpresivnije karakteristike ptica koji su predatori su njihova brzina i snaga. Nekada je rješenje za najmoderniji problem veoma očigledno – izjavio je Ben De Keyser, tvorac projekta “Guard From Above”.

Dronovi su postali veoma dostupni, a sa porastom njihovog broja, postali su i veoma velika opasnost.

Federalna avijacijska administracija (FAA) je 2015. godine počela da testira tehnologiju koja će ometati letenje dronova u blizini određenih aerodroma, ali ona još uvijek nije zaživjela svugdje, prenosi Telegraf.


(Anesa Agović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.