14.9.2016. 15:21
0
Nesvakidašnji bajramski zijareti: Dedo Kemal u 101. godini posjetio četiri godine starijeg brata Mirzu
Tradicija je i ništa neobično kada mlađi brat tokom bajramskih dana posjeti starijeg brata, ali skoro pa nevjerovatan slučaj je onaj u turskom gradu Musu u kojem je danas 101-godišnji Kemal Tureli posjetio starijeg brata 105-godišnjaka Mirzu Turelija, javlja Anadolu Agency (AA).

Kemal Tureli nedavno je u rodnom selu Donatim proslavio 101. rođendan, a kao i ranijih godina danas je povodom Kurban bajrama posjetio starijeg brata Mirzu Turelija koji živi u selu Sutluce, također u gradu Musu.

“Uopće ne osjećam da sam ostario. Međutim, moj stariji brat je malo oronuo u posljednjih dvadesetak godina kako mu je žena umrla. Zato ga posjećujem tokom Bajrama i tom prilikom se prisjećamo mladosti i svojoj djeci i unucima pričamo o našim iskustvima“, kazao je mlađi brat, Kemal.

Stariji brat Mirza je novinaru AA kazao da je imao sretan život, a posebno tokom onih 80 godina koliko je “jastuk dijelio“ sa suprugom koja je umrla 1993. godine.

“Od smrti moje žene živim sa djecom i sretan sam, a najsretniji sam kada me posjeti moj mlađi brat“, kazao je 105-godišnji Mirza.

Abdulhaluk Tureli (55) jedan je od osmero djece starijeg Turelija, a u razgovoru sa novinarom AA je kazao kako njegov otac samostalno upražnjava svoje potrebe.

“Moj babo je imao osmero djece, a sada nas je četvero među živima. Ima ukupno 65 unučadi i svi vole slušati o njegovim davnim doživljajima. Hvala Bogu zdrav je, samo slabije čuje“, kazao je Abdulhaluk.

(Anadolu Agency)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.