21.9.2016. 12:44
0
Letom paraglajderom kineski mladenci ovjekovječili medeni mjesec
Anadolu Agency 01
Anadolu Agency 02
Anadolu Agency 03
Anadolu Agency 04
Kineski bračni par na medenom mjesecu u turskom turističkom biseru Fethiyi iskusio je letenje paraglajderom iznad Mrtvog mora (Oludeniz) i na jedinstven način ovjekovječio početak bračnog života, javlja Anadolu Agency (AA).

Mlada Hchao Shi (31) i njen mladoženja Ywei Wang (31) nedavno su se vjenčali u rodnoj Kini, a po preporuci prijatelja za prvo bračno putovanje izabrali su tursku priobalnu turističku destinaciju Fethiye.

Uz pomoć instruktora Celala Yildiza i Senola Arata, kineski bračni par se paraglajderima vinuo sa 1.800 metara visoke piste na brdu Babadag.

Let iznad modro plavog Mrtvog mora u vjenčanici i sa kineskom zastavom u ruci mladenci su zabilježili i kamerama, a svakako će se u Kini moći pohvaliti nestvarnim prizorima snimljenim tokom tog leta.

“Ovo nam je prvi put da letimo i preporučujemo svakome da bar jednom u životu iskusi ovaj nevjerovatni adrenalin i osjećaj“, kazala je mlada Hchaoi koja je turski jezik naučila tokom studija i trenutno radi kao prevodilac u Kini.

I mladoženja je kazao da je bilo straha kada su došli na pistu, ali da su se uvjerili da je let paraglajderom uzbudljivo i sigurno iskustvo kojim su ovjekovječili svoje prve dane braka.

Instruktor Yildiz je za AA kazao da je paraglajder pista na Babadagu jedna od najatraktivnijih u svijetu jer nudi let iznad lijepog krajolika.

Kazao je da turistima nude letove sa kućnim ljubimcima, posebnu ponudu imaju za ljude sa invaliditetom, ali da je u posljednje vrijeme sve učestalije da paraglajderima lete i mladenci.

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.