8.11.2016. 16:07
1
Hawking: Ne uspostavljajte kontakt sa vanzemaljcima, mogu biti pogubni za Zemlju!
Hawking: Ne uspostavljajte kontakt sa vanzemaljcima, mogu biti pogubni za Zemlju! Poznati britanski fizičar Stephen Hawking vjeruje da čovječanstvo treba dobro da razmisli prije nego što pokuša da uspostavi kontakt sa vanzemaljskom civilizacijom.

- Bilo koja civilizacija koja je dovoljno napredna da može da stupi u kontakt sa Zemljom vjerovatno je i daleko moćnija od nas i možda će nas posmatrati onako kako mi posmatramo bakterije - izjavio je Hawking.

On je objasnio i to da dolazak vanzemaljaca na Zemlju može da bude poguban po nas jer mogu da iskoriste njihovu ogromnu tehnološku prednost u njihovu korist.  

Hoking je svoje komentare objavio u novom video-snimku koji se može videti na CuriosityStreamu.

(Dnevni avaz/Aldijana Kujović)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.