9.5.2017. 22:32
1
Vedran Zubić najbolji profesor u BiH: Ponosan sam na svoju djecu i ovo mi je najveća nagrada
Mreža vijeća učenika u Bosni i Hercegovini danas je profesoru geografije Gimnazije Dobrinja Vedranu Zubiću dodijelila diplomu za najboljeg profesora u BiH. Zubića su u okviru kampanje "Želimo znati! Kako u ovoj zemlji ostati?" prijavili učenici Gimnazije Dobrinja, a njegovu kandidaturu podržali su i učenici Pete gimnazije.
Svaki profesor u prijavi je trebao dostaviti i video svoga rada, odnosno odnosa prema učenicima te na koji način oni prenose svoje znanje na njih. Najveći broj glasova od kandidiranih profesora osvojio je Zubić, a iz Mreže vijeća učenika u BiH (mreSVUBiH) u svom obrazloženju su naveli:

- Mnogi profesori imaju određenu dozu humora, harizme, ogromne količine znanja, ali profesor Vedran ima i više od toga. Njegova želja je da učenici dolaze i odlaze sa njegovog časa sa osmijehom, a tim istim osmijehom im omogućuje lakše učenje njegovog predmeta i trudi se da svakome geografiju učini što više zanimljivom.

Profesor Zubić u razgovoru za agenciju Patria navodi da je sretan i ponosan zbog nagrade, a posebno jer su ga podržali učenici kojima čak i ne predaje.

- Kada su mi javili da sam pobijedio, bio sam prvo zabezeknut, a onda ne možete vjerovati i iznenađeni ste. Posebno me sretnim čini jer je nagrada dodijeljena za posao koji radim. Ponosan sam na svoju djecu i za mene je ovo najveća nagrada u ovoj branši – kaže Zubić.

Inače, Zubić već skoro 18 godina radi posao profesora. Iza njega su brojne generacije učenika, a upravo je Zubić onima kojima je predavao ostao u trajnom sjećanju kako zbog znanja koje im je prenio tako i zbog životnih lekcija kojima ih je učio. Mnogi bivši učenici krenuli su njegovim stopama pa su postali profesori, neki su doktori, naučnici, bankari, novinari, sportisti, glumci, pjevači ali im je svima zajedničko sjećanje na školsko doba koje je zbog profesora Zubića bilo ispunjeno smijehom i radošću.

Tako je Zubić početkom ove godine organizirao druženje za brojne bivše učenike iz svih generacija kojima je predavao od 2001. godine kada je počeo raditi u Gimnaziji Dobrinja. Danas je on svim svojim učenicima ne samo profesor već i ono puno važnije iskreni prijatelj.

Zubić je rođen u Sarajevu 1975. godine. Inženjer je geodezije i profesor geografije. Oženjen je i otac jednog djeteta.

(NAP/Alen Avdić)
1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.