15.6.2017. 22:56
0
Glavni razlozi da definitivno zaboravite prošlost
Razmišljanje o prošlosti uglavnom se svodi na stvari i događaje za koje bismo voljeli da su se odvili drugačije. Ponekad nije nimalo loše razmisliti o prošlim greškama, ali neprestano razmišljanje o tome znak je da je krajnje vrijeme da promijenite stav o prošlosti i počnete živjeti u sadašnjosti.
Donosimo vam nekoliko dobrih razloga za to.

1. Loše zdravlje

Negativne misli sporo, ali sigurno ubijaju vaše zdravlje. Brojna istraživanja pokazala su kako ljudi koji previše razmišljaju o prošlosti imaju tendenciju da budu lošijeg zdravlja, za razliku od onih koji se suzdržavaju od toga. Življenje u prošlosti često dovodi do tjeskobe, depresije, hroničnog stresa i umora, nesanice, ali i poremećaja u ishrani.

2. Nemogućnost promjene

Kad vašu glavu preplave razmišljanja o prošlosti, isprobajte ovaj trik: prisjetite se da nemate moć mijenjanja prošlih događaja i da se uzalud opterećujete. Niko je nema. Jedina stvar koju možete učiniti jeste prihvatiti prošlost i naučiti lekcije iz nje. Postoje načini kako da umanjite posljedice te iste prošlosti, a to je da aktivno radite na što boljoj sadašnjosti. Fokusirajte se na to.

3. Uništavanje veza

Opraštanje je jedna od važnijih stvari koje treba da naučite jer niko ne želi biti sam. Bez oprosta, postaćete toksična osoba, koja će drugim ljudima biti idealna samo za izbjegavanje. Niko od nas ne želi da bude ogorčena osoba, pa nemojte dopustiti da prošlost uništi vaše sadašnje odnose.

4. Propuštanje prilika

Nakon nekog lošeg događaja, možete se zatvoriti u sobu, biti ljuti na cijeli svijet i ne izlaziti iz nje. A možete se i dobro isplakati, a zatim krenuti dalje u potragu za novim izazovima i prilikama. Ako ste u sobi, možda nikad nećete saznati za njih i obrnuto. Na vama je da odlučite što ćete, piše Index.hr / kat1.

(Alen Avdić)
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.