30.6.2017. 12:34
4
Od džeparca dovela roditelje na more
Maja Ilić iz Šida dvije godine je skupljala džeparac, da bi došla sa mamom i tatom na odmor.
Dječji snovi sanjani mjesecima, pretvorili su se u stvarnost, pa je trinaestogodišnja Maja porodicom stigla u Sutomore.

“To mi je bila najveća želja, zaslužili su odmor, a nijesu to mogli da priušte, jer imaju mala primanja. Štedjela sam, ostavljala u kasicu svaki dinar kojim su me častili baka, djeda, tetka, za rođendan ili odličan uspjeh u školi”, priča Maja za “Novosti”.

Tata Željko je kondukter na željeznici, a mama Jadranka radi u Poreskoj upravi.

“Podigli smo kredit i prošle godine rekli Maji da ne možemo na ljetovanje, jer su nam primanja mala. Tada je obećala da će ona skupiti novac, a nedavno nas je dočekala riječima: “Idemo ovog ljeta na more”. Odgovorila sam joj da nam kredit ističe u julu i da nam treba bar godinu dana da skupimo novac”, priča mama Jadranka, dodajući da su zahvaljujući skromnosti djeteta stigli na more.

Ilići ne kriju ponos na svoje dijete.

“Maja nije mogla da dočeka da krenemo. Kad smo stigli u Sutomore, njenoj sreći nije bilo kraja. San je postao stvarnost. Zadovoljstvo za roditelje je ogromno kada ima ovakvo dijete”, kazala je ona.

Djevojčica priča da su kod “teta Nine” ljetovali prije dvije godine i da im je bilo lijepo. U međuvremenu, nisu išli na odmor.

“Htjela sam da na more dođemo porodično, da se opustimo. Drugarice su džeparac trošile, a ja sam srećna kad smo mi zajedno. Ništa ljepše od večernjih šetnji pored mora. Imam vrlo lijep odnos sa roditeljima”, kaže dijete čija su razmišljanja zrelija od mnogih koji su dva-tri puta stariji od Maje.

A, zbog tog razmišljanja, priča je dobila nastavak. Uobičajno je da roditelji vode djecu na more, ali ne da maloljetno dijete dovede roditelje. Kad su dobrodušna vlasnica apartmana Leković u Sutomoru, Nina, i njen sin Filip Ivezić, čuli da je djevojčica skupila novac, odlučili su da Iliće časte.

(Alen Avdić)
4
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.