22.7.2017. 22:30
0
Flaša vina prodata za 35.000 eura u Australiji
Veoma rijetka boca uglednog australijskog vinogradara Penfoldsa prodata je za 51.750 australijskih dolara, odnosno 35.158 evra, objavila je australijska aukcijska kuća, što bi moglo predstavljati rekord.

Radi se o Penfolds grendžu 1951, prvoj berbi tog crnog vina iz zbirke većinom na bazi širaza, od koje je ostalo manje od dvadesetak boca.

“Jako se rijetko postigne ta cijena, ali ta boca je dio istorije australijskog vina”, izjavio je Nik Stamford, vlasnik MV Vajns koji je organizovao prodaju u Melburnu u srijedu. To je jedno od najskuplje prodatih vina u Australiji, rekao je on ne želeći da otkriva ime kupca.


(Admir Oručević)

VinoCijena
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.