27.9.2017. 15:34
0
Kako da uklonite fleke od dezodoransa
Dezodoransi i stikovi su nešto bez čega 99 odsto ljudi ne može da zamisli dan.

Ali, većina njih za sobom ostavlja bijele tragove na odjeći, koji ni poslije nekoliko pranja ne nestaju. Ako tome dodate i činjenicu da kad sljedeći put obučete taj komad garderobe, on će opet biti izložen dezodoransu, čini se da je borba sa bijelim flekama unaprijed izgubljena.

Ipak, postoji rješenje, zapravo tri, i to u vašoj kuhinji!

1. So

Uzmite malo soli, nakvasite mjesto na kojem se nalazi fleka, i utrljajte so. Ostavite da tako prenoći, a zatim ponovite postupak, pa lagano istrljajte tkaninu. Operite na uobičajen način i trebalo bi da fleke nestanu. Ovaj metod odličan je za stare fleke i bezbjedan je kako za bijelu, tako i za odjeću u boji.

2. Sirće

Nakvasite uflekano mjesto sirćetom i ostavite da prenoći. Ujutro odjeću operite na uobičajen način. Poslužite se ovim trikom kada je u pitanju odjeća u boji, sačinjena od vune ili drugih prirodnih materijala. Izbjegavajte ovaj metod na bijeloj odeći, jer može da se desi da od sirćeta poprimi žućkastu boju.

3. Sok od limuna

Uz pomoć limunovog soka lako možete da uklonite nove mrlje od dezodoransa. Jednostavno, iscijedite nekoliko kapi na fleku, ostavite da stoji 5-10 minuta, a zatim operite u toploj vodi, piše CDM.

(Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.