6.12.2017. 12:11
0
Dijamant od 709 karata prodan za 6,5 miliona dolara
U Sijera Leoneu pronađen dijamant od 709 karata koji je prodat za preko 6,5 miliona dolara, rekli su danas zvaničnici.

Taj dijamant je 14. po velični do sada nađen, saopćila je Rapaport grup (Rapaport Group), koja je prodala dragi kamen na aukciji u Njujorku u ime Sijera Leonea.

Kompanija je navela da će 59 posto novca dobijenog od prodaje ići vladi zapadnoafričke države, dok će 26 posto otići kopačima koji su ga pronašli. Otkriće dijamanta u martu je bila senzacija.

Avaz navodi da je Rapaport grup dragi kamen nazvala "dijamant mira" i dodala da će njegovom prodajom biti "obezbjeđena ključna životna infrastruktura u oblasti gdje je dijamant pronađen".


(Aida Selmanović) 

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.