1.1.2018. 19:16
0
Džakarta: Stotine parova proslavilo Novu godinu masovnim vjenčanjem
Proslava Nove godine u Džakarti dogodila se na najromantičniji način. Naime, nekoliko stotina parova iz Indonezije proslavilo je novogodišnju noć ulaskom u bračne vode, na kolektivnom vjenčanju.

Skoro 450 parova okupilo se ispod velikog šatora u centru Džakarte samo nekoliko sati prije ponoći.

Tu su se, u prisustvu porodica, prvo pomolili, a potom i potpisali vjenčane listove.

- Željeli smo nezaboravno iskustvo i veoma smo sretni što smo odlučili da u ovom učestvujemo - rekla je 38-godišnja nevjesta Hartiningiš, dok su se iz pozadine čuli zvuci tradicionalne i pop muzike.

Njen suprug, Riki Ranga (30), kazao je da su zahvalni gradskim vlastima što su omogućili ovakvu vrstu kolektivnog vjenčanja.

Mnogi parovi su bili "upareni" i po bojama odjeće, noseći tradicionalnu indonežansku odjeću, a među mladoženjama bilo je i onih koji su kod sebe imali tradicionalni bodež, poznat kao keris, prenosi Rojters.

Guverner Džakarte Anise Basvedan čestitao je svima koji su sklopili brak i najavio da će grad od sada svake novogodišnje noći organizirati ovaj događaj.

 - Planiramo ovo da radimo svake godine - kazao je Basvedan, pošto je pozirao pred fotografima zajedno sa tek vjenčanim parovima.

Bezbjednost je bila pojačana na mjestu održavanja vjenčanja koje se nalazi na samo nekoliko metara od mjesta gdje su u januaru prošle godine ekstremisti povezani sa Islamskom državom izvršili napad usmrtivši četiri osobe.

Za novogodišnje praznike u Džakarti i drugim dijelovima zemlje angažovano je na desetine hiljada pripadnika vojske i policije.

(Avaz/Ajla Hurko)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.