2.3.2018. 15:18
0
Ova baka ima 89 godina i glavna je zvijezda na Instagramu
Kimiko Nišimoto iz Kumamota (Japan) ima 89 godina i na spavanje ne ide bez kamere kraj sebe. Uvijek je ima u ruci, a kako kaže “za svaki slučaj”. Fotografisanje je za nju životni eliksir.
Ona ima samo jedan motiv – samu sebe! Sve svoje fotografije objavljuje na Instagramu, vrlo su zabavne pa su i zato privukle veliku pažnju ljudi na internetu.

Na jednoj fotografiji nosi vreću za smeće na sebi, na drugoj leži na asfaltu između vozila kao da je upravo doživjela saobraćajnu nesreću.

Fotografije očito nisu zabavne samo njoj. Otkako je prije dva mjeseca počela redovno da objavljuje svoje fotke, prikupila je više od 70 hiljada obožavatelja.

Kimiko je bila domaćica, a strast prema fotografiji otkrila je u 72. godini. Deset godina kasnije imala je prvu izložbu u svom rodnom gradu.

Međutim, društvene mreže učinile su je zvijezdom. Na njenoj izložbi u Tokiju prošle godine bilo je toliko posjetilaca da su mnogi ostali ispred galerije.

“U početku mi nije bilo jasno da su moje fotografije toliko omiljene“, rekla je Nišimoto koja će u maju napuniti 90. godina. Ono što na fotografijama izgleda „lako, smiješno i zabavno“, pomno je isplanirano, piše miss7.24sata.hr.

“Ideje mi ne dođu odjednom u glavu. Ali svuda gdje se nalazim razmišljam kako bih mogla na zabavan način iskoristiti taj prostor“, objašnjava. Kod nekih fotografija pomaže joj sin, ali većinu stvari radi sama.

Nišimoto živi sama otkako joj je umro suprug. Ima tri unuka, šest praunuka i robota kojeg joj je poklonio sin.

“Robota dugo već nisam uključila“, kaže 89-godišnjakinja i dodaje: “Fotografiranje je tajna mog veselja i mladolikog duha. To ću raditi dokle god sam živa”.

(Alen Avdić)
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.