28.5.2018. 21:30
0
Profesorica primila pismo od Trumpa, ispravila greške i vratila mu ga
Penzionisana profesorka engleskog jezika Yvonne Masoniz Atlante primila je pismo od američkog predsjednika Donalda Trumpa, ispravila pravopisne greške i poslala ga nazad u Bijelu kuću.

Prema njenim riječima, pismo je sadržalo pravopisne greške, među kojima je bilo 11 primjera pisanja riječi “predsjednik” i “država” velikim slovom.

Pismo koje je primila od Trumpa, bilo je odgovor na pismo koje je napisala povodom pucnjave u školi na Floridi 14. februara u kojoj je 17 učenika poginulo.

Prema njenim riječima, pismo je vjerovatno napisao član osoblja, ne predsjednik lično.

“Kada primite pismo sa najvišeg nivoa, očekujete da bar bude tehnički ispravno”, rekla je ona.

Mason je to pismo uporedila sa pismom republikanskog senatora Lindsey Grahama, za koga je rekla da, međutim, piše divna pisma.

Dodala je i da odgovor Bijele kuće nije posebno obuhvatio njen zahtjev, budući da je ona tražila od Trumpa da se lično sastane sa porodicama ubijenih učenika.

Trumpova administracija često je ismijavana zbog gramatičkih grešaka, a američki predsjednik postao je poznat po tome što često u ranim jutarnjim satima objavljuje zapanjujuće tvitove, pune gramatičkih i pravopisnih grešaka, poput “covfefe”, “Barrack” (Obamino ime), “politicons” i slično, prenosi CDM.

(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.