26.6.2018. 13:43
0
Španci i Švicarci umjesto u Rostov na Donu otišli u Rostov Veliki, koji je udaljen 1.300 kilometara
Svjetska nogometna prvenstva uvijek donose brojne zanimljive i bizarne priče, pa tako i ovo u Rusiji. Za sada su nas najviše nasmijali Španjolci i Švicarci koji su najviše problema imali s Rostovom na Donu kojeg su zamijenili s 1.300 kilometara udaljenim Rostovom Velikim.

Skupina španjolskih navijača koja je željela prenoćiti u Rostovu na Donu na putu prema Sočiju, gdje je 'Furija' igrala utakmicu protiv Portugala, rezervirala je hotel u Rostovu koji se nalazi u regiji Jaroslav u blizini Moskve i kojeg nazivaju Rostov Veliki premda ima samo 30.000 stanovnika.

Spasio ih je vozač taksija koji je pozvao službu za pomoć 112 čiji je službenik objasnio nesretnim Španjolcima kako je njihov hotel udaljen više od 1.000 kilometara. Srećom po njih, u Rostovu ima dovoljno slobodnih soba pa su prenoćili u drugom hotelu i drugo jutro krenuli put 500 km udaljenog Sočija, prenosi Hina.

Još veću glupost načinila je skupina švicarskih navijača koja je zbog zabune s gradovima propustila utakmicu protiv Brazila. Umjesto u Rostova na Donu, oni su otišli u Rostov Veliki i kada su shvatili pogrešku bilo je kasno.

Švicarska je sjajnom predstavom zadržala Brazil odigravši 1-1, a navijači su utakmicu gledali u jednom od hotela u Rostovu Velikom i postali predmet ismijavanja na društvenim mrežama.

Hrvatski navijači za sada nemaju takvih problema. Dobro su se pripremili za dolazak na jug Rusije i 'vrata Kavkaza', kako zovu ovaj grad. Ulice Rostova polako se pune "crveno-bijelim" kvadratićima.

Utakmica između Hrvatske i Islanda bit će četvrti ogled na prvenstvu u Rostovu, a ovdje će se igrati i susret osmine finala između pobjednika skupine G (Belgija/Engleska) i drugoplasirane ekipe iz skupine H (Japan/Senegal/Kolumbija).

Do sada su u ovom gradu igrane utakmice Brazil - Švicarska (1-1), Urugvaj - Saudijska Arabija (1-0), te Meksiko - Južna Koreja (2-1).

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.