22.7.2018. 22:00
0
Navijači potrošili preko milijardu eura tokom Mundijala
Navijači reprezentacija koje su nastupile na Svjetskom prvenstvu potrošili su 1,3 milijarde eura tokom Mundijala, saopštila je ruska Sberbanka.

Sberbanka je prikupila podatke za period od 14. juna do 16. jula, uključujući sva plaćanja stranim kreditnim karticama, kao i plaćanja kešom putem konverzije valute u njenoj bankarskoj mreži.

Navijači iz inostranstva su na boravak u hotelima potrošili 67,9 miliona eura, ali je ta cifra još i veća jer su se za boravak koristile razne vrste smještaja i načini plaćanja.

Restorani su prihodovali 582 miliona eura, dok je 244 miliona otišlo u džepove vlasnika fast fudova.

Na troškofe u kafeima, restoranima i prodavnicama suvenira je otpalo oko 50% novca navijača, dok je od 4% do 6% utrošeno na transport (186 miliona eura).

Navijači su tokom mjesec dana Mundijala na kupovinu ljekova u apotekama potrošili 6,4 miliona eura, što je rast od 5% na godišnjem nivou u Rusiji.

Na sportsku opremu su utrošili 46 miliona eura, gde je primijećen i najveći porast – 9,2 puta više u odnosu na 2017. godinu.

Statistika Sberbanke je pokazala da su konvertovane valute iz 190 zemalja, dok su u plaćanju platnim karticama prednjačili ljubitelji fudbala iz SAD, Kine i Meksika, prenosi CDM.

(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.