5.11.2018. 13:43
0
Kanada: Lopovi pobjegli nakon što je vlasnik kuće vikao na njih
Muškarac iz Edmontona u Kanadi bio je u svojoj kući kad je putem kamere postavljene na ulaznim vratima primijetio lopove koji su mu pokušali provaliti u dom.

Clem Ho je oko 14 sati vidio kako provalnici pokušavaju pomoću alata razvaliti bravu na vratima. Primio je obavijest s kamere da se nešto događa te je krenuo provjeriti o čemu se radi.

Vidio je muškarca ispred vrata. Pokucao je i kad mu niko nije odgovorio pozvao je svojeg “kolegu” lopova da mu se pridruži.

“Čim sam ih vidio, znao sam o čemu se radi. Znao sam da su u pitanju sekunde. Adrenalin mi je naglo skočio”, rekao je Ho.

Muškarci su krenuli vaditi alat i obijati bravu i Ho je znao da mora odmah djelovati.

“Prvo mi je palo na pamet da im viknem “maknite se od vrata””, ispričao je Ho.

I dok su provalnici bili pri kraju posla i umalo već ušli u kuću, upravo im je to izgovorio u mikrofon. I upalilo je.

Čim su ga čuli, lopovi su odmah pobjegli i Ho je mogao odahnuti.

U ovoj kući Ho sa suprugom i troje djece živi od 2000. godine. Prošle godine je instalisao kameru. Policija iz Edmonta istražuje ovaj incident. Tvrde kako im je jedan od muškaraca poznat od ranije, piše “24sata“.




(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.