24.11.2018. 14:58
0
Previše si gledao šta drugi rade i zaboravio živjeti svoj život
Nisi gledao neke fascinantne stvari koje drugi rade, nisi slušao neke mudrosti iz njihovih usta, nisi bio svjedok nekih istorijskih događanja, posmatrao si njihovu banalnu svakodnevicu, zabadao oči tamo gdje ti nije bilo mjesto, i na kraju izgubio vrijeme u kojem si ti mogao živjeti i uživati, postaviti neke planove za svoju budućnost i ići za njima.
Previše si gledao šta drugi rade, i to te uništilo. Uništilo te, jer nisi živio svoj život, jer si neprestano na društvenim mrežama zavirivao i tražio gdje je ko bio, što je ko učinio. A zapravo je sve to bila namještena farsa za druge, koji su jednako tako buljili u tuđe živote i namještali se za slikanje, ne bi li neko pomislio da žive uzbudljive živote, da je u njihovim međusobnim odnosima sve na mjestu, a zapravo se unutar njih nalazila velika crna rupa koja je odzvanjala prazninom.

Previše si gledao šta drugi rade, tražio nešto s čime ćeš ispuniti svoje vrijeme, neko vrijeme uživao u onome što vidiš a onda kada je prošlo ono zanimljivo shvatio da je sve to samo još jedna predstava. Nisi razumio da u isto vrijeme ti imaš brojne mogućnosti i prilike da od svoga života nešto napraviš, i da što si više vremena proveo gledajući, razmišljajući i komentarišući tuđi život izgubio dobar dio svoga koji se više nikada neće vratiti.

Previše si gledao šta drugi rade i zaboravio živjeti život. Previše si bio čovjek kojem je stalo do tuđeg mišljenja i tuđih riječi, previše si bio vezan za nešto što ne bi trebalo ni dirati, previše si se dao u posmatranje a premalo u življenje. No nikada nije kasno razbiti staru naviku i otkriti koliko lijep može biti život kada sami postanemo njegovi akteri, i kada počnemo pisati svoju budućnost. Isplati se ući u tu avanturu, piše CDM.

(Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.