29.11.2018. 9:02
2
Najopasniji mafijaš na svijetu imao je privatni Zoo vrt, na svakoj plaži je imao kuću
Krunski svjedok optužbe opisao je kako je El Chapo koristio svoje privatne avione kako bi mogao posjećivati svoje domove diljem Meksika, među kojima je bio i kuća na plaži u Alcapulcu koja je imala mali vlak s kojim se moglo ići u obilazak imanj

Na suđenju jednom od najopasnijih vođa kartela Joaquinu “El Chapo” Guzmánu otkriveni su šokantni detalji koji pokazuju koliko je on bio ustvari bogat. Naime, on je imao privatni zoološki vrt gdje su velike mačke slobodno se kretale, kupio je kuću na plaži u vrijednosti 10 milijuna dolara, te je putovao u Švicarsku na anti-ageing tretmane, piše The Guardian.

‘Imao je kuću na svakoj plaži’

Krunski svjedok optužbe bivši poručnik u Sinaloa kartelu Miguel Ángel Martínez svjedočio je kako je velika potražnja za kokainom u 90-ima poticala Guzmána na trošenje.

“Imao je kuću na svakoj plaži,” izjavio je Martinez, bivši prijatelj jednog od vođe Sinoa kartela i njegova desna ruka, “Imao je imanja u svakoj saveznoj državi.”
 
Bivši poručnik opisao je kako je Sinaloa kartel krijumčario tone kokaine u SAD-e: kroz tunele prokopane ispod granice, u tankerima s tajnim odjeljcima, čak i u lažnim bocama začina kako što je chili paprika. A s druge strane dolazili su deseci milijuna dolara u gotovini.

Vlak za obilazak imanja

Najveći dio tog novca završio je u Tijuani, gdje je Guzman slao svoja tri privatna aviona svaki mjesec da preuzmu novac. U prosjeku, avion bi nosio oko 10 milijuna dolara. Karteli su koristili kuće za sakrivanje novca, a Samsonite kovčezi napunjeni s američkim dolarima nosili su u banke čiji su zaposlenici bili podmićivani da bez pitanja promjene novac u pesos.

Krunski svjedok optužbe opisao je kako je El Chapo koristio svoje privatne avione kako bi mogao posjećivati svoje domove diljem Meksika, među kojima je bio i kuća na plaži u Alcapulcu koja je imala mali vlak s kojim se moglo ići u obilazak imanja kako bi se vidjeli lavovi, tigrovi i pantere.

Martinez je otkrio na suđenju kako se El Chapo viđao s četiri do pet žena, te kako je narkoboss razvio afinitet prema putovanjima. Čak je putovao u Švicarku na tretmane pomlađivanja.

Borbe s drugim kartelima

Međutim, zbog borbi za moć drugi karteli su poslali tim plaćenih ubojica na aerodrom u Guadalajari kako bi ubili Guzmana međutim slučajno su ubili rimokatoličkog kardinala zbog čega je zbog pritiska javnost krenuo masovni lov na Guzmana koji je bio uhićen prije nego li je pobjegao u El Salvador, ispričao je Martinez.

El Chapovi odvjetnici tvrdili su kako je Martinez nepouzdan svjedok jer je imao značajnih problema s kokainom kada je radio s El Chapom, što je Martinez i priznao, piše The Guardian.


(Admir Oručević)

2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.